Протестът ще продължи под други форми, например с ефективна стачка във

...
Протестът ще продължи под други форми, например с ефективна стачка във
Коментари Харесай

Край на пътния тормоз! Миньорите вдигат блокадата

Протестът ще продължи под други форми, например с ефикасна стачка във въгледобива

Миньорите поставят завършек на пътния тормоз над водачите. Те извършиха обещанието си и в 20 ч. оповестиха, че подвигат блокадата на Автомагистрала " Тракия " край Стара Загора, на пътя Стара Загора-Димитровград, на Прохода на републиката и на Подбалканския път София-Бургас край град Гурково, както и на пътя Раднево-Гълъбово.

В продължение на 2 седмици трасетата бяха затворени за придвижване, а водачите трябваше да обикалят по разрушени пътища, с цел да стигнат до крайната точка. 

Синдикатите споделиха, че не желаят повече да тормозят водачите и въпреки задачата на митинга да не е изпълнена и териториалните проекти за обективен преход да не са изтеглени от Брюксел, то митингът е съумял в това, че е дадена задоволително публичност на техните претенции.

Те са безапелационни, че митингът ще продължи под други форми, да вземем за пример с ефикасна стачка във въгледобива. Миньорите споделиха още, че си резервират правото да създадат стрес-тест на системата в миг, който те си изберат - най-вероятно при студено време ще спрат работата си, с цел да видят реакцията на пострадалите и на властта.

Движението ще бъде пуснато след няколко часа, откакто полицията се увери, че трасето на пътищата е безвредно. Преди да си тръгнат от " Тракия ", протестиращите почистиха усърдно региона от отпадъци и камъни, откакто подвигнаха палатките си.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР